اطلاع رسانی یکی از همکاران
اخیرا دبیر انجمن سرطان ایران مصاحبه ای را انجام داده بود که برخی جراید آن را منتشر کرده و من نیز خلاصه آن را برای برخی همکاران از طریق شبکه داخلی ارسال نمودم .موضوع این مصاحبه در خصوص گسترش سرطان دستگاه گوارشی در کشور و بخصوص شهرهای شمالی کشور در اثر افزایش مصرف کودهای نیتراته و فاضلاب و سموم در کشاورزی و باقیماندن آن در محصولات کشاورزی (از جمله سیب زمینی ، پیاز و سبزیجات و...) بود . لذا بنا به درخواست برخی همکاران برآن شدم تا برخی توصیه ها دراین خصوص و کاهش خطرات و بطور کلی افزایش بهداشت آب و غذا ارائه نمایم .
1-از خرید سیب زمینی و بطور کلی میوه جاتی که اندازه خیلی بزرگ دارند حتی الا مکان خودداری نمایید .
2-اگر قصد پخت سیب زمینی بصورت سرخ کرده را دارید پس از ریز کردن سیب زمینی حداقل به مدت 15 دقیقه آن را درآب ولرم خیسانده و سپس دو بار آبکش نمائید.
3-اگر قصد پخت سیب زمینی بصورت آب پز دارید ما نع از ته کشیدن آب ظرف و به اصطلاح کبابی شدن سیب زمینی شوید ( بدلیل جذب ترکیبات نیتراتی آب به داخل سیب زمینی علاوه بر ترکیبات نیتراته خود سیب زمینی ) در صورت لزوم می توانید پس از 10 دقیقه جوشیدن اقدام به تعویض آب ظرف نموده و سپس تا ته کشیدن آب سیب زمینی را بپزید . بطور کلی از پخت غذا با مصرف آب زیاد ( جوشیدن و کم شدن آب و سپس ریختن آب تا حد پخت ) پرهیز نمائیم و در این خصوص استفاده از زود پز مناسب تر است .
4-تا حد امکان سبزیجات را 15 -20 دقیقه خیسانده و سپس چند بار آبکش نمایید .
5-سعی نمایید همیشه باغچه کوچکی داشته باشید و اقدام به کشت سبزیجات در اشل کوچک نمایید ( این کار می تواند در بالکن تراس یا پشت بام باشد ). خوردن مقدار کمی سبزی سالم بهتر از خوردن مقدار زیادی سبزی ناسالم است .
6-توجه داشته باشید که سالم بودن تمام میوه های داخل یک جعبه ( از لحاظ کرم خوردگی ) نمی تواند نشانه مرغوبیت آن باشد و شاید نشانه مصرف بیش از حد سموم آفت کش در کشت آن محصول باشد .
7-اگر به هر دلیلی آب شرب را می جوشانید از جوشاندن زیاد بپرهیزید . جوشیدن به مدت کم میتواند در کاهش سختی و حذف ترکیبات الی فرار از جمله تری هالو متان ها مفید باشد اما چون نیترات و برخی ترکیبات خاصیت تبخیر و ترسیب ندارند با کاهش حجم آب در اثر تبخیر ( جوشیدن زیاد ) تغلیظ می شوند. قابل توجه افراد به اصطلاح چای خور که همیشه سماور جوشان در منزل یا محل کار دارند با جوشاندن زیاد و کاهش حجم آب سماور میزان نیترات چای مصرفی تان را افزایش می دهید ( در نمونه آزمایش تصادفی به تغلیظ شدن نیترات تا 4-3 برابر آب شرب اولیه در سماوری برخورد نمودم .)
التماس دعا علیرضا حق ره
خبر مرتبط : گسترش سرطانهای دستگاه گوارش بواسطه کودهای نیترات در کشور
سلام،تشکراززحمات دوستان،اون قسمت سماورخیلی مفیدبود،من هم اطلاع رسانی کردم.
پاسخ دادنحذفممنون.جالب بود
پاسخ دادنحذفعرض کنم احتمالا منجر به بزرگنمایی بیولوزیکی هم میشه.